Сайт joomix.org
Новини
header

11 10Чотири роки поспіль в Україні проводилася сертифікація вчителів,яка впевнено набирає обертів і у 2023 році. Вперше цьогоріч крім учителів початкових класів сертифікацію зможуть пройти педагоги, які викладають математику та українську мову та літературу на першому циклі базової загальної середньої освіти. В майбутньому сертифікацію планується поширити на всі категорії педагогічних працівників, в тому числі на керівників закладів освіти.
 Реєстрацію вчителів початкових класів для проходження сертифікації припинено достроково. Серед зареєстрованих педагогів - двоє вчителів початкових класів із нашої громади.
 Реєстрація вчителів математики, української мови та літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту базової загальної середньої освіти, розпочнеться 01 серпня та триватиме по 11 серпня. Для Волинської області квота для цих категорій педагогічних працівників становить по 22 учасників.
 Учителі беруть участь у сертифікації виключно на добровільних засадах і можуть відмовитися від участі на будь-якому її етапі. Процедура сертифікації є уніфікованою – однаковою для усіх учасників, незалежно від педагогічного стажу, категорії, звання, регіону і закладу освіти. Сертифікація передбачає всебічне комплексне оцінювання професійних компетентностей вчителя під час трьох етапів процедури: незалежного тестування; самооцінювання власної педагогічної майстерності; вивчення практичного досвіду роботи учасника.
 Успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової (позачергової) атестації із присвоєнням наступної (збереженням присвоєної) кваліфікаційної категорії, педагогічного звання. Має значення і матеріальне заохочення – вчитель зможе отримати 20% надбавки до заробітної плати.
 Сертифікація створює нові можливості для вчителів, які постійно працюють над вдосконаленням й саморозвитком. Отриманий ними сертифікат – це знак якості професійної діяльності, визнання на державному рівні високої професійної майстерності, а також потужний мотиватор та засіб реалізації їх професійного потенціалу.
 Сподіваємось, що серед зареєстрованих вчителів математики і української мови та літератури також будуть педагоги нашої громади.
                                                                                                              Гуманітарний відділ селищної ради

Анонси та оголошення

Error: No articles to display

создание веб сайтов в Коростене